Pata negra ham musea in de wereld | Spaanse Ham

GENIET VAN DE BESTE IBERISCHE EN SERRANO HAM  Ga naar de winkel!

Een goed bewijs voor de prestigieuse positie die Spaanse ham heeft tussen de gourmet producten is de immer groeiende aanwezigheid van Pata negra ham musea over heel de wereld. Zowel op Spaans terrein als in het buitenland, betsaat de mogelijkheid om van de beste Iberische smaken te genieten en enkele etablissementen die enkel hierop toegericht zijn. Laten we de meest belangrijke bekijken!

Waarom een museum voor pata negra ham?

Soms horen we zeggen dat de Spanjaarden onze producten en gastronomie niet voldoende waarderen. Het feit dat pata negra ham een globale erkenning heeft en er een grote vraag naar is voor bijna alle tafels ter wereld, neemt niet weg dat het hier gaat om een product met een grote traditie en, laten we eerlijk zijn, zonder welke sommige mensen niet kunnen leven.

Integendeel, de zelfbewustheid voor het kennen van de geheimen en het waarderen van de eigenschappen van goede Spaanse ham, heeft geresulteerd in de creatie van verscheidene musea en restaurants die zich toeleggen op pata negra ham, waar plakjes van de beste kwaliteit die op de markt beschikbaar is, geproefd kunnen worden.

Maar niet alleen in Spanje vinden we Pata negra ham musea. Enkele landen waarnaar de Spaanse migratie erg groot was, om niet te zeggen massaal, herbergen ook thema-centra toegespitst op pata negra ham waar enkele van de beste pata negra hammen geproefd kunnen worden en die tevens een grote reputatie hebben in de lokale gastronomische circuits. Zonder enige twijfel zijn dit de beste gastronomische ambassades die je je kan wensen.

Pata negra ham musea in Spanje

In Madrid vinden we een groot netwerk van pata negra ham musea, met 5 zaken die reeds het stedelijke landschap van Madrid vormen, gelegen op de Gran Vía, Alcalá, Atocha, Marcelo Usera en Escoriaza, waar men een grote variatie aan Iberische producten en kazen van verschillende oorsprong kan vinden, geserveerd op plankjes of brood en waar men ook kan genieten van enkele culinaire specialiteiten uit de Spaanse keuken.


museos de jamón ibérico

Pata negra ham museum in Madrid


In Barcelona vinden we verscheidene filialen van Enrique Tomás, waar er producten aangeboden worden van deze leverancier, maar ook een groot aantal restaurants die zich uitsluitend bezighouden met pata negra ham maar waar je ook andere Iberische producten kan vinden. Dit is het geval bij Jamón Jamón, bij El Rincón del Jamón en bij Restaurante 5 Jotas (die je ook kan vinden in Madrid, Sevilla en Lissabon).

Een andere onder de meeste bekende is het pata negra ham museum van Aracena, in Huelva, waar we het meest belangrijke info centrum van Spanje en tevens ter wereld vinden voor het Iberische varken. Hier kan je de beste hammen uit de regio proeven, maar niet alleen dat, want de ruimte biedt de mogelijkheid om het bereidingsproces van dichtbij te leren kennen en tevens alle subtiliteiten die rond deze wereld draaien.

Hiervoor zijn er begeleide bezoeken aan de weides en aan de installaties van enkele producenten. Een zeer aanbevelenswaardige plaats voor zij die zich verder in de wereld van Iberische producten willen verdiepen.

Pata negra ham musea in het buitenland

In andere wereldsteden, waar de invloed van de Spaanse cutuur een bepalende rol speelt, vinden we ook enkele musea gewijdt aan Spaanse ham. Dit is het geval voor het pata negra ham museaum in Mexico Stad, een restaurant waar naast de Iberische delicatessen ook andere specialiteiten geproefd kunnen worden, zoals paella of diverse tapas die typisch zijn voor de Pata negra keuken.


museos del jamón ibérico

Het Pata Negra ham museum in Buenos Aires


Tenslotte herbergt ook Buenos Aires verscheidene Pata negra ham musea waar de Spaanse gastronomie van het hoogste niveau ook gepromoot wordt. En het is op centrale plaatsen in de stad, zoals bij de Puerto Madero, waar er Iberische producten van de beste kwaliteit aangeboden worden, die direct van de beste Spaanse leveranciers komen.

Naast deze ambassadeur centra van de Spaanse gastronomie, moeten we vermelden dat er iedere dag meer hammen geëxporteerd worden naar verschilende landen ter wereld, iets dat alleen mogelijk is dankzij de groeiende vraag naar Spaanse gourmet producten die dag na dag groter wordt.


Alles over ham

Inhoud

Uitleg Snijtechnieken
Cutting step Cutting step Cutting step Cutting step Cutting step
DOWNLOAD PDF
GENIET VAN DE BESTE IBERISCHE EN SERRANO HAM Ga naar de winkel!