Nutritieve eigenschappen van Pata Negra bellota ham | Spaanse Ham

GENIET VAN DE BESTE IBERISCHE EN SERRANO HAM  Ga naar de winkel!
De eigenschappen van pata negra ham als gourmetproduct lijken onbetwistbaar op zowel nationaal als internationaal vlak, maar andere aspecten zijn blijkbaar niet zo bekend bij het grote publiek. Dit is het geval voor de nutritieve eigenschappen van Iberische bellota ham, één van de elementen die de Spaanse ham een grotere waarde geven in vergelijking met andere hammen.
 
reeds sinds meerdere decennia zijn er een groot aantal studies uitgevoerd betreffende de kwaliteiten die het verschil maken qua nutritiviteit tussen Iberische bellota ham en andere hammen. Dit is belangrijk omdat de eerste conclusie van al deze studies eruit bestaat dat Iberische bellota ham eigenschappen heeft die sterk verschillen van andere hammen, of het nu Iberische hammen zijn of hammen die van witte varkens komen.
 
Hieruit lijden we het belang van de tijdens de vetmest periode in het bergdieet aan de Iberische varkens gegeven voeding af. Inderdaad, als er iets is dat de kwaliteit hoger maakt van pata negra ham, dan is het net die voeding op basis van eikels en andere elementen die teruggevonden worden op de weide. Een kwaliteit die zowel met het aroma en de smaak en in bepaalde nutritieve waarden naar boven komt.
 
Tussen de talrijke nutritieve eigenschappen van pata negra ham onderscheidt zich de rijkdom aan proteïnen en lipiden, die ook veel voorkomen in Serrano ham, maar is in het geval van pata negra ham van hogere kwaliteit.
 
Nutritieve informatie over pata negra ham Per 100 gram
Calcium 27,08 mg
Koolhydraten 0,10 g
Energie 375 Kcal
Zwavel 157,5 mg
Vetten 22,4 g
Ijzer 3,35 mg
Magnesium 157,5 mg
Kalium 153 mg
Proteïnes 43,2 g
Natrium 1110 mg
Vitamine B12 15,68 µg
Vitamine E 11 µg

Op hetzelfde niveau moet de grote hoeveelheid intramusculair vet in de Iberische bellota ham benadrukt worden, dat het resultaat is van een grote genetische aanleg bij de Iberische varkens.

Bovendien is het feit dat ze zich enkel en alleen voeden met eikels, een droge peulvrucht met hoge concentraties vetzuren die ervoor zorgen dat het vet niet verzadigd is, in tegenstelling tot Spaanse ham die komt van witte varkens, die een hoog gehalte aan verzvdigde vetten hebben. Dit vertaald zich in de wetenschap dat Iberische bellota ham cholesterol brengt dat volgens de gezondheids- en voedingsspecialisten een goede eigenschap is.
 
Een ander sterk geapprecieerd element van Iberische bellota ham vanuit een voedingsoogpunt, is de hoge graad van verteerbaarheid. Het is bewezen dat er tijdens het rijpingsproces dat de Spaanse ham ondergaat, een chemische reactie plaatsvindt die proteolyse genoemd wordt. Dit chemische proces brengt de verteerbaarheidsgraadmeter naar niveau's die schommelen tussen de 85% en 100%. Iets wat gezien wordt als een sterk verhoogde capaciteit om de rest van de voedingsstoffen op te nemen.
 
Naast de vetten en lipiden heeft de Iberische bellota ham nog andere nutriënten van grote kwaliteit waartussen we grote hoeveelheden mineralen zoals calcium, zwavel, magnesium, kalium, magnesium, ijzer, natrium en andere mineralen in kleinere hoeveelheden, maar nog altijd veel meer wanneer we vergelijken met andere hamsoorten.
 
Tot slot draagt de voeding op basis van eikels ook bij in het overbrengen van bepaalde vitaminen uit de groep E, die erg waardevol zijn als we naar de rijping en oxidatie van Iberische bellota ham kijken, en anderen van de groep B, en dan vooral B1 en B12. Al deze factoren zetten de Iberische bellota ham op een geprivilegieerde eerste plaats als het over voedingswaarden en ziektepreventies gaat.
 
Je kan eruit opmaken dat de nutritieve eigenschappen van Iberische bellota ham hem speciaal aanbevolen maken voor de spierontwikkeling omdat hij een groot aantal proteïnes en lipiden bevat, daarom wordt het consumeren van de Spaanse ham aanbevolen bij vrouwen tijdens de zwangerschapsperiode of bij de groei tijdens de verschillende fases van de groei.
 
Het is ook bewezen dat voeding met een hoge concentratie aan vitamine B zeer positief is voor het behandelen en voorkomen van depressies. Tenslotte is z'n hoge verteerbaarheidsgraad een zeer positieve eigenschap tijdens periodes van herstel, of na een operatie om zo een goede voeding te behouden terwijl er bijvoorbeeld maagproblemen zijn.
 
Al deze nutritieve eigenschappen van pata negra ham zetten het als product in het midden van het Iberische voedingspatroon, dat als het regelmatig en met mate gegeten wordt, alleen maar voordelen bijdraagt voor een gezonder en uitgebalanceerder leven.

Alles over ham

Inhoud

Uitleg Snijtechnieken
Cutting step Cutting step Cutting step Cutting step Cutting step
DOWNLOAD PDF
GENIET VAN DE BESTE IBERISCHE EN SERRANO HAM Ga naar de winkel!