BTW op Spaanse ham: vragen en antwoorden | Spaanse Ham

GENIET VAN DE BESTE IBERISCHE EN SERRANO HAM  Ga naar de winkel!

Er zijn veel mensen die zich afvragen wat de belasting toegevoegde waarde is op Spaanse ham. Wat is de norm met betrekking tot ham? Bestaan er verschillen tussen Serrano ham en Pata Negra ham? Hoe zit het met andere Spaanse producten? Alle informatie vindt u in dit deel.

Wat zegt de wet betreffende BTW over Spaanse ham?

Hoewel de Spaanse regering op het moment discussieerd over een nieuwe belastinghervorming die de sector negatief zou kunnen beïnvloeden, waarbij we de BTW op Spaanse ham zullen kunnen zien verhogen en op vleesproducten in het algemeen, de norm die in juli 2012 goedgekeurd werd is die die op het moment van kracht is als het over vleesproducten gaat. En ham, zowel Serrano als Pata Negra en ook andere droogvleeswaren of snijvlees zijn hierop geen uitzondering.


iva para el jamón

BTW op Spaanse ham


Op dit moment zijn alle producten die afkomstig zijn van een varken onderworpen aan een verlaagde belastingaanslag die anders is dan de normale aanslag. Dit wordt gespecifieerd in artikle 91 van het Staatsblad 312 gepubliceerd op 29 december 2012, wat een vaste aanslag van 10% BTW op Spaanse ham voorziet, zowel voor aankoop als verkoop op nationaal terrein en intercommunautair.

We zien dus dat de BTW die betaald werd om een ham aan te schaffen, of het nu Pata Negra, Spaanse ham van eikel-varkens, van gemengd voer, van veevoer of Serrano, een schouderham of andere droogvleeswaren zijn, hetzelfde is dan die op de rest van voedingsproducten die onder deze categorie vallen.

Deze BTW op Spaanse ham is hetzelfde, als er gekocht wordt op het Iberische schiereiland of in eender welk land van de Europese gemeenschap, iets wat zeer positief is voor expansie vanuit het oogpunt van de vleessector, met Spaanse eikel-varkens ham als kroonjuweel op heel het Europese grondvlak.

Op deze manier staat voor Spaanse ham de deur open naar de Franse, Engelse, Italiaanse, Duitse en Spaanse tafels, iets wat alleen maar positief kan zijn voor het stijgen van z'n prestige en aanzien en, terwijl hij populairder wordt stopt het ook met een voedingsmiddel te zijn dat alleen voor speciale momenten wordt bewaard.

Wat dit laatste betreft, creëert het feit dat er geen speciale vermelding voor Spaanse ham is in de wet die de verschillende soorten BTW aanslagen vastlegt, een normale situatie waarin ham gezien wordt als een voedingsproduct dat gelijk staat aan andere primaire behoefte-producten.

Alleen dit al is zeer positief want voor velen onder ons is ham een primair behoefte-product en de basis voor een dieet dat wereldberoemd is dankzij z'n smakelijke en gezonde producten.

In het geval van verzendingen naar huis via online winkels moet je bij de BTW alleen de transportkosten tellen, die worden berekend op basis van de afstand en het gewicht van het pakje.

Samen is het percentage dat je betaald een stuk lager dan wat je betaald als je de ham in een winkel of supermarkt aanschaft, waardoor we kunnen zeggen dat dit het beste moment is om van dit soort services gebruik te maken, want de eindkost van het product is een stuk lager en de efficiëntie en het gemak oneindig veel hoger.


Alles over ham

Inhoud

Uitleg Snijtechnieken
Cutting step Cutting step Cutting step Cutting step Cutting step
DOWNLOAD PDF
GENIET VAN DE BESTE IBERISCHE EN SERRANO HAM Ga naar de winkel!